Make your own free website on Tripod.com

Nyt viimeksi kirjoittanut laatukäsikirjaa Jyväskylän Katulähetyksen Jokapäiväinen Leipä 2-projektille. Saatuani luvan laitan sen myös näille sivuille.


Itse asiassa työskennellessäni Jokapäiväinen Leipä 2 -projektin Ruokapankissa huomasin, että minusta ei sittenkään ole oman nurkkaani tai norsunluutorniini vetäytyväksi pohdiskelijaksi. Päinvastoin tarvitsen välttämättä ympärilleni ihmisiä, vähintäänkin työparin, mutta mieluimmin isomman ryhmän, jota voi tukea ja tarpeen vaatiessa auttaa, palvella ja ohjata. Ajatella, että tämän ominaisuuden löytäminen itsestäni kesti parikymmentä vuotta. Sisäinen asiakaspalvelija oli piiloutunut pitkään.


Ruokapankin reissu kaivoi minusta esiin laulajan ja laulut jotka olin jo unohtanut. Kuvittelin joskus pentuna, että minusta voisi tulla rock-kitaristi. Olisi ollut hyvin seksikästä venyttää kitaran kieltä ja liu'uttaa pitkiä sointuja. Eihän se toiminut niin kuin oli aikonut, mutta jätti jälkeensä pienen palan trubaduuria. Ruokapankissa lauloin monessa eri tilanteessa, enkä siitä enää aio luopua.


Tein aikanaan hiton hyvän väitöskirjatutkimuksen (luultavasti vain omasta mielestäni) suomalaisesta lamasta työnimellä "Talouden taittovirheitä - 1990-luvun alun suuri lama ja sen vaihtoehdot teknologiakeskusnäkökulmasta". Pakkomielteinen otteeni työhön sai aikaan sen, että muodoltaan työ ei ollut valittujen esitarkastajien puollettavissa. Itse työn voit hakea tästä. Kirjoitin jutun vanhalla wordilla ja siirsin sen pdf muotoon OpenOfficen kautta. Alaviitteet yms saattoivat mennä sekaisin. Halutessasi voit pyytää alkuperäisen *.doc tiedoston minulta. Ohjelmaversiot ovat kuitenkin menneet sen verran eteenpäin, etten ole senkään toimivuudesta enää varma.

Ruokapankin retki selvitti minulle myös vihdoin sen, miksi väitöskirjaprojektini meni metsään. Olin tutkimuslaitoksella työskennellessäni ollut kaikessa mukana. Kun minulle annettiin työrauha, se oli minun kokemukseni mukaan täydellinen eristäminen. Sehän ei minun kohdallani toiminut lainkaan. Kun elin yhteisön ulkopuolella, jäin pyörimään omissa ympyröissäni ja se kehähän ei johda mihinkään.Anteeksi kaikille.

UNIC-palveluissa tehty vuoden jakso opetti tietokantojen käsittelyä ja palvelinohjelmien toimintaa. Esimerkiksi PHProjekt-ryhmäkalenterin käyttö ja asentaminen onnistuu ainakin Linux-palvelimessa. Apache, PHP ja MySQL tulivat tuttavapiiriini päivittäisen seurustelun tuloksena. UNIC-palveluiden valinta työpaikakseni oli kuitenkin yksi elämäni suurimpia virheitä. Yritys oli muuttumassa työltään, asenteiltaan ja ilmapiiriltään juuri väärään suuntaan. Onnea vain niille, jotka taloon jäivät. .

Neljän viikon työharjoittelu sanomalehti Pohjalaisen taloustoimituksessa syksyllä 2001 varmisti sen, että kynä pysyy kädessäni ja juttua tulee aiheesta kuin aiheesta. Tämä on navigointipalkissa sivulla Pohjalaisen keikka.

Olen edelleen kiinnostunut ajankohtaisartikkelien kirjoittamisesta yhteiskunnan talouden, politiikan ja talouspolitiikan alalta. Erilaiset taustaselvitykset ja strategiapäätösten pohjustukset sekä yksityisellä että julkisella sektorilla tulevat mainiosti kysymykseen. Kaikenlaisten tutkimushankkeiden suunnittelu ja jo toteutettujen hankkeiden arvioinnit sopivat myös minulle. Tästä voit laittaa minulle

sähköpostia

.